yukarı
hyundai
hyundai

T10X, Elektrikli ve C-SUV Segmentinde Lider

Togg, 2025’in ilk dört ayında T10X modeliyle hem elektrikli araç pazarında hem de C-SUV segmentinde en çok satılan model oldu.

06 Mayıs 2025 kaynak: Togg

Nisan ayı itibarıyla Türkiye genelinde toplamda 60 bin 1 adet T10X kullanıcılarla buluştu. Ocak–Nisan 2025 döneminde 10.325 adetlik satışa ulaşan T10X’in, sadece nisan ayında 3.537 adet satıldığı açıklandı. Bu rakamlarla model, içten yanmalı araçların da yer aldığı C-SUV segmentinde %10,1 pazar payına ulaşarak lider konumunu korudu.


Elektrikli araç pazarında ise T10X’in dört aylık pazar payı %24,4 olarak gerçekleşti ve bu alanda da en çok satan model oldu. Tüm segment ve gövde tipleri dikkate alındığında, T10X %3,3 pazar payıyla Türkiye genelinde en çok satılan beşinci otomobil olurken, Togg markası toplam satışlarda 11. sırada yer aldı.


Nisan ayında Türkiye’de 85.411 adet otomobil satılırken, bunların 13.191’i elektrikli modellerden oluştu. T10X, nisan ayı elektrikli araç satışlarında %26,8’lik payla yine ilk sırada yer aldı.