17 Eylül 2025 kaynak: Arabazzi2023 yılında 1,5 milyar euro karşılığında markanın yüzde 20 hissesini satın alan ve uluslararası operasyonlarının yüzde 51’ini kontrol etmeye başlayan Stellantis, şimdi de Leapmotor’un araçlarını Avrupa’da kendi fabrikasında ürettirecek.
Bu iş birliği sayesinde Leapmotor, Avrupa Birliği’nin Çin’de üretilen elektrikli araçlara uyguladığı yüzde 30’a varan ek vergilerden muaf olacak. Stellantis CEO’su Antonio Filosa, bir finansal etkinlikte yaptığı açıklamada, “İspanya’daki fabrikalarımızdan birinde Leapmotor’un platformları üzerine araç üretimine çok yakında başlayacağız” ifadelerini kullandı.
Henüz hangi modelin üretileceği resmen açıklanmadı, ancak kulislerde B10 elektrikli SUV öne çıkıyor. Yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırımın yapılması planlanan fabrikanın Zaragoza olabileceği konuşuluyor. Stellantis’in burada CATL ile birlikte dev bir batarya fabrikası da kurmakta olduğu biliniyor.
Leapmotor, Avrupa’da üretim tecrübesine tamamen yabancı değil. Daha önce T03 minisini Stellantis’in Polonya’daki Tychy fabrikasında üretmişti, ancak bu proje geçtiğimiz nisan ayında sonlandırıldı. B10’un da ilk etapta Polonya’da üretilmesi planlanıyordu, fakat bu plan rafa kaldırıldı.
Avrupa’ya özel versiyonu geçtiğimiz yıl tanıtılan Leapmotor B10, Kia EV3, BYD Atto 3 ve Honda Kona Electric gibi modellerle rekabet edecek. Başlangıç fiyatı ise 29.900 euro olarak açıklandı.