En uygun fiyatlı otomobilden, en pahalı otomobile kadar çoğu otomobil dünyanın her yerinde hemen hemen aynı biçimde satılır. Ancak bazı otomobil üreticileri araçlarını satıldıkları bölgeye göre uyarlıyor. Ve 'uluslararası' pazarlarda, yani Avrupa veya Kuzey Amerika'da olmayan ve genellikle düşük bütçeye sahip müşterilerin ikinci sınıf araçlara sahip olması anlamına gelebiliyor.
Ancak yeni Renault Kardian, Avrupa otoyollarında en iyilerle boy ölçüşebilecek kadar havalı görünüyor, yine de onu orada asla göremeyeceksiniz. Subcompact, B-segment SUV, diğer uluslararası pazarlara sunulmadan önce ilk olarak Güney Amerika'da piyasaya sürülüyor ve küçük SUV'lardan büyük kamyonetlere kadar her şeyde kullanılabilen yeni bir modüler platform etrafında inşa edilen ilk Renault aracı.
4.119 mm uzunluğunda ve 2.604 mm dingil mesafesine sahip olan Kardian, Avrupa'daki Captur'dan biraz daha küçük ancak benzer bir bel çizgisine ve bölünmüş C sütunu uygulamasına sahip. Tasarımın asıl farklılaştığı yer ise burun kısmı: Captur, etrafını saran pençe şeklinde DRL'lere sahip geleneksel farlara sahipken Kardian, SUV'a daha maço bir görünüm kazandıran bölünmüş bir far düzenine ve daha büyük, daha kare bir ızgara açıklığına sahip. Kardian ayrıca 80 kg yük taşıyabilen ve hatta araç boyunca çözülüp yeniden takılabilen büyük tavan rayları sayesinde daha pratik olmayı vaat ediyor.
Kardian, sert duruşu ve kızak plakalarından anlaşılacağı üzere gücünü sadece ön tekerleklerden alıyor. Bu güç, çift kavramalı şanzımana bağlanan ve 125 HP ve 220 Nm tork üreten 1.0 litrelik üç silindirli turbo bir motordan geliyor. Hibrit teknolojisi mi? Burada değil; daha az gelişmiş pazarlar bunu talep etmiyor ve bu da maliyeti düşük tutmaya yardımcı oluyor.
DCT ve Porsche benzeri vites kolu Kardian'ın Güney Amerika pazarında öne çıkmasına yardımcı olacak. 8 inçlik bilgi-eğlence sistemi, kablosuz Apple CarPlay işlevi ve ayrı dijital gösterge paketi sayesinde Dacia Sandero'ya çok benzeyen iç mekan kesinlikle iyi gidecek. Renault, kör nokta izleme ve çoklu görüş kamera sistemi sunan türünün tek otomobili olarak güvenlik konusunda da iddialı olduğunu açıklıyor. Adaptif hız sabitleyici, otomatik acil frenleme ve yokuş kalkış desteği de paketin bir parçası.
Renault ilk olarak Brezilya'daki Curitiba fabrikasında üretime başlayacak, ardından Fas'taki Kazablanka fabrikasını da içine alacak şekilde operasyonu genişletecek.