Mercedes-Benz, EQB, EQE ve EQS gibi bir dizi yeni model geliştirerek tamamen elektrikli bir geleceğe doğru hızla ilerliyor olabilir, ancak dünya çapında en çok satan aracını da unutmadı. Alman markanın lüks kompakt+ SUV'u GLC yeni nesliyle sahneye çıktı.
Yeni GLC, mekanik olarak C-Serisi’nin altyapısından yükseliyor ve başlıca rakipleri Audi Q5 ve BMW X3'e karşı bir dizi yeni özellikle donatılmış. İnce ancak önemli değişiklikler, tanıdık ancak daha dinamik bir tasarım, genişleyen kabin ve bagaj alanı GLC’nin rekabette elini güçlendiriyor.
Teknoloji ve özellikler açısından büyük bir güncellemeye rağmen, GLC'de yapılan dış tasarım değişiklikleri bir devrimden ziyade bir evrimi andırıyor diyebiliriz.
Ön kısımda daha büyük bir ızgara, daha keskin farlar ve aile dinamiğine daha iyi uyan hava girişleri bulunuyor. Gövde tanıdık olsa da, yerini aldığı araçtan daha alçak, daha uzun ve daha geniş görünüyor.
Bu değişiklikler, GLC'nin öncekinden orantısal olarak oldukça farklı olduğu izlenimini uyandırsa da, durum böyle değil. İki aracın en çok farklılık gösterdiği yer, toplam uzunluk. Yeni otomobil, önceki GLC'den 60,96 mm daha uzun, 4.655 mm olan önceki neslin uzunluğuna karşın yeni GLC 4.716 mm uzunluğa sahip.
Ayrıca 4 mm daha alçak, aks mesafesi ise 2,888 mm ile daha uzun. Genişlik 1.890 mm'de aynı kaldı. Bu ekstra uzunluk ve daha geniş arka iz genişliği, GLC'nin 70,7 litre değerinde bagaj alanı artışına katkıda bulunuyor. Yeni GLC’nin toplam bagaj alanı 620 litre.
Belki de GLC'nin hiçbir yönü iç tasarım kadar belirgin bir şekilde geliştirilmemiş. Büyük 11,9 inç tablet tarzı bilgi-eğlence sistemi, gösterge kümesinin yerini alan dijital 12,3 inç ekran oldukça gösterişli duruyor. İki tonlu malzeme tüm ön paneli kaplıyor. Tüketiciler farklı panel kaplamaları arasından da seçim yapabiliyor. Her kapı paneli, ana iç döşeme renginin bir karışımıyla tamamlanan koyu renkli kaplamalarla dolu olarak geliyor.
Yeni GLC'nin en çok övgü olacağı nokta kuşkusuz teknolojiyle ilgili. Yukarıda bahsedilen ekranların her ikisi de standart donanım ve eski modele göre büyük bir iyileştirme diyebiliriz. Ayrıca her GLC'de ısıtmalı koltuklar, Android Auto, Apple CarPlay, kablosuz şarj ve sürücü profillerini kaydeden bir parmak izi tarayıcı da standart özellikler arasında yer alıyor.
Daha fazla teknoloji isteyenlere "Şeffaf başlık" adı verilen renkli bir baş üstü ekran da sunuluyor. Bununla birlikte, merkezi bilgi-eğlence sistemini kullanarak tekerlekleri ve direksiyon konumu da dahil olmak üzere aracın ön kısmını gösteren sanal bir görünüm elde edilmiş. Bu teknoloji, engellerden daha kolay kaçınılmasını sağlayacağı için daha güvenli arazi sürüşü sağlayabilir.
Mercedes-Benz, Avrupa'da markanın ikinci nesil entegre marş jeneratörünü (ISG) kullanan hafif hibrit olan bir dizi aktarma organı sunacak. Diğer üç seçenek ise plug-in hibrit olacak.Tüm güç aktarma sistemi seçenekleri, otomobil üreticisinin Modüler Motorlar Ailesi'nden (FAME) dört silindirli motorlarına dayanıyor.
ISG ihtiyaç halinde motora 23 HP ve 200 Nm güç verebiliyor. GLC 200 4Matic'te motor, 204 HP ve 320 Nm tork üretiyor. GLC 220 d 4MATIC, 197 HP ve 440 Nm tork ile geliyor. GLC 300 ise 258 HP ve 400 Nm tork sunuyor.
Plug-in hibrit motorlarda ayrıca Mercedes'in dördüncü nesil PHEV tahrik teknolojisini kullanan dört silindirli motorlar bulunuyor. Sistem her zamankinden daha kompakt ve güçlü bunun yanında GLC'yi 140 km/s hıza kadar tamamen elektrikli götürebiliyor.
Bu arada 31,2 kWh pil paketi, SUV'nin yalnızca elektrik gücüyle 100 km menzil sunması anlamına geliyor. 136 HP ve 440 Nm'ye kadar tork sağlayabilen elektrik motoru, performans açısından büyük bir itici güç oluyor.
GLC 300 e 4MATIC, 313 HP güç çıkışı ve 550 Nm tork sunuyor. GLC 400 e 4MATIC, 381 HP ve 650 Nm tork sunarken, son olarak GLC 300 de 4MATIC, 335 HP ve 750 Nm tork ile adeta asfaltı kazımaya geliyor. Avrupa WLTP test döngüsüne göre, özellikle plug-in hibritler, yakıt açısından oldukça verimli. GLC 200 ve 300, şehir içinde 8,2 lt/100 km ve otoyolda 7,3 lt tüketim sağlarken, GLC 220 d, WLTP sürüş döngüsünde 5,9 lt şehir içi, 5,2 lt otoyol tüketim oranı sunuyor.
Bu arada plug-in hibrit GLC 300 e ve 400 e, şehir içinde 0,8 lt/100 km ve otoyolda 0,6 lt/100km gibi inanılması güç tüketim rakamlarına imza atıyorlar. Dizel GLC 300 de ise 0,7 lt /100km şehir içinde, 0,5 lt/100km uzun yolda tüketim değerlerine sahip.