24 Ekim 2025 kaynak: HyundaiEhliyeti olmasına rağmen trafiğe çıkmaktan çekinen kadınlara yönelik düzenlenen programda, hem teorik hem de pratik sürüş eğitimleri veriliyor. Eğitimler yalnızca teknik becerilere değil, aynı zamanda özgüven kazandırmaya ve güvenli sürüş alışkanlıklarını pekiştirmeye odaklanıyor. Katılımcılar program sonunda sertifika alarak sürüş pratiğine ilk adımı atıyor.
Hyundai, projenin son etabında Kıbrıs’ta kadın gazetecilere özel bir eğitim programı düzenledi. Etkinlikte 30 basın mensubu panik fren, slalom ve viraj kontrolü gibi temel güvenli sürüş tekniklerini deneyimledi.
Proje, Hyundai Motor Türkiye’nin Women Drivers Network ile yaptığı iş birliğiyle yürütülüyor. Bugüne kadar 100’ü aşkın kadın sürücüye eğitim verilirken, hedefin önümüzdeki iki yılda bu sayıyı 1.000 kadına çıkarmak olduğu açıklandı.
Hyundai Motor Türkiye Yurtiçi Satış, Pazarlama ve Satış Sonrası Genel Müdürü Murat Berkel, projeye ilişkin açıklamasında şunları söyledi:
“Türkiye’de milyonlarca kadının ehliyeti olmasına rağmen, pek çoğu özgüven eksikliği veya toplumsal baskılar nedeniyle direksiyon başına geçemiyor. Hyundai olarak kadınları trafikte cesaretlendirmeyi ve görünür hale getirmeyi istiyoruz. Kadınların aktif şekilde trafikte yer alması, hem güvenli sürüş kültürü hem de toplumsal gelişim açısından büyük önem taşıyor.”
“Trafikte Daha Çok Kadın” projesi, kadınların hem bireysel hem de toplumsal olarak güçlenmesini amaçlıyor. Kadınların trafikte daha fazla yer alması, trafik güvenliğini artırırken, eşitlikçi ve kapsayıcı bir toplum için de önemli bir adım olarak görülüyor.