459 beygirlik TwinPower Turbo sıralı 6 silindirli motor, arkadan itiş ve standart 6 ileri vitesli manuel şanzıman… Bu kombinasyon tasarımı gözden kaçırmaya yeter de artar bile. M2, tüm dünya için özel olarak BMW'nin Meksika'daki fabrikasında üretilecek.
Evet, odadaki fil ile başlayalım; Ne şekilde bakarsak bakalım, yeni M2’ye yakışıklı diyemeyiz. M1'den beri var olan, kaslı olma eğilimini ortadan kaldırıyor. Kendinden önceki diğer M otomobilleri gibi, yeni M2 de üst köşelerde kare şeklinde olan ve daha yumuşak bir şekil için aşağıya doğru sivrilen geniş çerçevesiz ızgaralara sahip tamamen yenilenmiş bir ön tasarımla geliyor. Böbrekler ise çok daha küçülmüş.
Arka tasarım, hayal gücünüzü kullanırsanız bir dambılı taklit eden birbiriyle çelişen birçok yüzeye ve kenara sahip. Difüzör, dört adet dahili monte edilmiş egzoz çıkışıyla aracın gücüne işaret ediyor. Bir arka dudak spoyleri var ve reflektörler dikey olarak, kare şeklinde bir muhafaza içine yerleştirilmiş.
Tasarımda kullanılan çoğu eleman gösteriş değil işlevsellik sağlıyor. Öndeki hava girişlerinin güç aktarma organları ve frenlerin soğutulması için optimize edildiği açıklandı. Arka rüzgarlık, arka aks için gerçek yere basma kuvveti üretiyor. İsteğe bağlı bir karbon fiber tavan da var, kaslı çamurluklar ise standart otomobilden daha geniş bir iz genişliği sağlıyor.
M2, boyut olarak 4.580 mm uzunluğa, 1.887 mm genişliğe ve 1.402 mm yüksekliğe sahip. Standart 2 Serisi Coupe'den yaklaşık 50 mm daha geniş ve öncekinden 104 mm daha uzun, 33 mm daha geniş ve 7,6 mm daha alçak. Spor coupe, manuel şanzımanlı olarak 1.730 kg veya otomatik şanzımanlı olarak 1.754 kg ağırlığında.
Önde 275/35 ZR19 lastiklerle 19 inç jantlar, arkada 285/30 ZR20 ile 20 inç M hafif alaşım jantlar bulunuyor. Çift kollu tasarım standart olarak siyah renkte veya ek ücret ödemeden iki renkli olarak sunulabiliyor.
Elektrifikasyona doğru hızla ilerleyen ve kalan geleneksel motorlarda silindir sayısını azaltan bir dünyada, BMW M2 3.0 litrelik sıralı-altıyı koruyor, burada küçültme yok ve hibrit yardımı da yok. S58 TwinPower turbo motor, 6.250 dev/dk'da 459 HP'lik sağlıklı bir güç geliştiriyor ve 2.650–5.870 dev/dak arasında 550 Nm tork, 7.200 dev/dak'da ise redline çıkıyor. Bu rakamlar, 416 HP ve 500 Nm'de olan eski otomobilin güç çıkışına göre büyük bir kazanç.
Sadelik tutkunları için daha iyi bir haber ise M2'nin sürücü odaklı bir platform olarak kalması olacak. Bu durum, gücün arka aksa gönderildiği dört tekerlekten çekiş olmadığı anlamına geliyor. Değiştirilebilir devir ayarına sahip altı vitesli bir manuel şanzımanın yanında değişken vites modları ile 8 vitesli bir slushbox da bir seçenek olacak.
Manuel şanzımana sahip M2'ler 0-100 km/s hızlanması 4,1 saniyede, sekiz ileri otomatik vitesliler ise 3,9 saniyede tamamlıyor. M2, 248 km/s'lik sınırlı bir azami hız veya M Sürücü Paketi ile isteğe bağlı olarak 283 km/sn'ye çıkabilecek.
İkinci nesil M2, sürüş deneyiminin standart olarak özelleştirilmesine öncelik veriyor. Otomatik şanzıman üç farklı mod sunarken, standart Servotronic direksiyon Comfort ve Sport arasında değiştirilebiliyor.
Elektromanyetik olarak kontrol edilen adaptif süspansiyon standart ve süspansiyon, ayarlarda değiştirilebilen başka bir parametre. DSC (Dinamik Denge Kontrolü) daha fazla kaymaya izin veren “M Dinamik Modu”na ayarlanabiliyor. DSC işlevi, ayrı bir birim olmaktan ziyade motor yönetiminin kendisine entegre edilmiş. Layman'ın terimleriyle, bu, on kata kadar daha hızlı ve daha kesin tepkiler anlamına geliyor.
Bu arada, kullanıcılar M Setup menüsünden fren hissini istedikleri gibi ayarlayabiliyorlar. Kulağa karmaşık geliyor, ancak iki mod seçilebiliyor; biri konfor odaklı sürüş için diğeri ise daha doğrudan bir uygulama için, pist günleri için ideal. M Drive Professional, M2'de standart olarak bulunuyor. Konuları daha da basitleştirmek için kontrol panelinde bir M Modu düğmesi yer alıyor. Track modu, yardım sistemlerini tamamen devre dışı bırakıyor.
M2’de Aktif M Diferansiyel yer alıyor. Öndeki büyük girişler temiz havayı beslerken, soğutma ve yağ besleme sistemlerinin piste özel olduğu açıklandı. Yağ karterinde iki ayrı hazne ve harita kontrollü yağ pompasının yüksek yanal ve boylamsal hızlanma yükleri altında bile yağın güvenilir bir şekilde akmasını sağlayan ek bir emme aşaması bulunuyor.
M2'nin ön koltuklar için iki seçeneği var. İlki, elektrikle ayarlanabilen deri M Spor koltuklar. Ancak daha piste hazır bir şey isteyenler için, M Karbon koltuklar muhtemelen tercih edilecektir. M Carbon koltuklar M Sport koltuklardan daha hafif. Fakat M Karbon koltuklar elektrikli ayarlanabiliyor, ısıtılıyor ve hatta üzerlerinde aydınlatmalı M2 rozetleri içerecek kadar ileri gidiyor. Karbon teması, iç kaplama, direksiyon simidi ve vites değiştirme kanatçıkları ile daha da genişletilebiliyor.
M2'nin kabini, 12,3 inç bilgi ekranı ve 14,9 inç kavisli kontrol ekranı içeren BMW'nin en yeni iDrive 8 yazılımına sahip. BMW Haritalar navigasyonu standart olarak dahil edilmiş, ancak M'e özgü baş üstü ekranı istiyorsanız, ekstra ücret ödemeni gerekiyor. Diğer seçenekler arasında kablosuz şarj, Kişisel eSIM 5G ve ısıtmalı direksiyon sayılabilir.