12 Mayıs 2025 kaynak: SkodaMarkanın tam elektrikli Enyaq ve Elroq modelleri ile plug-in hibrit motorlu Superb e-Sportline, Türkiye’de satışa sunuldu.
Tam elektrikli SUV modeli Enyaq, lansmana özel 2.599.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkarken, daha kompakt yapısıyla öne çıkan Elroq, 1.849.900 TL’lik başlangıç fiyatıyla Türkiye’deki kullanıcılarla buluşuyor. Plug-in hibrit teknolojisine sahip Škoda Superb PHEV ise 2.999.900 TL’den başlayan fiyatla showroomlarda yerini aldı.
Bayilere Hızlı Şarj Desteği ve Ek Hizmetler
Škoda Türkiye Genel Müdürü Zafer Başar, elektrikli araçlara geçiş sürecinde menzil ve şarj sürelerinin kullanıcılar için önemli bir endişe kaynağı olduğunu belirtti. Bu kapsamda, bayilere 360 kW DC hızlı şarj istasyonları kurulduğu ve bu altyapının yalnızca Škoda sahiplerine değil, tüm elektrikli araç kullanıcılarına açık olduğu aktarıldı.
Enyaq ve Enyaq Coupé: İki Farklı Gövde, İki Farklı Batarya
Enyaq ailesi SUV ve Coupé olmak üzere iki farklı gövde tipiyle sunuluyor.
Kompakt Elektrikli Alternatif: Elroq
Škoda’nın yeni kompakt SUV’u Elroq, 63 kWh batarya kapasitesi ve 204 HP güç üreten elektrik motoruyla satışa çıktı. 543 km’ye kadar şehir içi menzil sunan araç, 165 kW DC hızlı şarj desteği sayesinde 24 dakikada %80 doluluk seviyesine ulaşabiliyor. AC şarjda ise 11 kW desteğiyle yaklaşık 6.5 saatte tam dolum yapılabiliyor.
Superb Artık Plug-in Hibrit
Škoda’nın amiral gemisi Superb’in plug-in hibrit versiyonu olan e-Sportline, 1.5 litrelik benzinli motorla birlikte 25,7 kWh batarya içeriyor. Toplamda 204 HP güç ve 350 Nm tork sağlayan bu versiyon, sadece elektrikle şehir içinde 151 km, karma kullanımda ise 128 km menzil sunuyor. 0-100 km/s hızlanmasını 8,1 saniyede tamamlayan araç, 100 km’de 0,4 litrelik yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor. Araç, sadece 6 ileri DSG otomatik şanzıman ile satışa sunuluyor.
Ek Hizmetler ve Kampanyalar
Elektrikli modellerin lansmanıyla birlikte çeşitli hizmet paketleri de sunuluyor: